Selectează o Pagină

În România, la fel ca în multe ţări, organizatorii de concerte, spectacole și mari festivaluri au fost foarte afectaţi din cauza pandemiei de coronavirus şi la fel au fost şi spectatorii atraşi de aceste evenimente, dar conform ultimelor informaţii, există şanse mari pentru organizarea unei manifestări artistice de amploare.

Ce şanse sunt ca în Bucureşti să fie organizat un mare festival în 2021. În acest context, amintim studiul realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) în decembrie 2020.

Conform acestei cercetări, 50% dintre români ar fi participat la spectacole muzicale în aer liber indiferent de evoluţia pandemiei. Ulterior, la 15 mai 2021, odată cu relaxarea măsurilor de restricţie, speranţele pentru organizarea unor evenimente muzicale mari au reapărut. Totuşi, se pare că măsurile anunțate de autorități pentru sectorul organizării de evenimente nu au ținut cont de dorințele publicului.

Ce şanse sunt ca în Bucureşti să fie organizat un mare festival în 2021

Premierul le-a răspuns și organizatorilor de festivaluri care se plâng că nu pot avea spectacole în acest an. „Le-am spus că vorbim după 1 august.”

Cu toate acestea, un nou eveniment festivalier își anunță cu determinare prezența în 2021, potrivit organizatorilor. Forever Hit este un festival-maraton pe scena căruia vor urca într-o singură zi cele mai mari nume de talie internațională ale anilor ’80 și ’90. În spatele evenimentului programat pentru luna septembrie 2021 în București sunt organizatorii Diskoteka Festival, care a strâns în 2019 peste 100.000 de persoane în Timișoara.
 
„Forever Hit se va ține în 2021! În septembrie, mai exact, și va fi un eveniment de excepție, îndelung așteptat de public.  Indiferent de condițiile restrictive, după discuții cu autoritățile, ne-am luat toate măsurile organizatorice pentru ca acest eveniment să se desfășoare în acest an”, au declarat organizatorii.

Sursa: https://evz.ro/primul-mare-festival-care-isi-deschide-portile-pentru-romani.html